Een grafisch vormgever verzorgt de uitstraling van je bedrijf waar het de huisstijl en het uiterlijk betreft. Deze vakman of vakvrouw ontwerpt folders, affiches en je bedrijfslogo. Tegenwoordig is ook de website niet meer weg te denken en een grafisch vormgever kan er voor zorgen dat de website van je bedrijf precies de uitstraling heeft die je zoekt. Voor startende ondernemers is een grafisch vormgever een belangrijke partner. Vanaf het begin kun je je presenteren zoals je dat wenst en professionele grafische ontwerpen tillen je bedrijf direct naar een hoger plan. Een goed logo dat past bij je onderneming, een website die van hoge kwaliteit is, met de uitstraling die je wenst. Bestaande ondernemingen willen hun stijl regelmatig aanpassen aan de tijd, oubolligheid is immers uit den boze. Een grafisch vormgever kan een logo aanpassen aan de moderne eisen en je website een nieuw uiterlijk geven.

Grafisch vormgever

Logo ontwerpen

Het logo van je bedrijf is belangrijk. Het laat in één oogopslag zien wie je bent, mensen onthouden het logo en het gaat vaak een bedrijfsleven lang mee. Soms zijn aanpassingen nodig van je logo. Bijvoorbeeld omdat je een samenwerking bent aangegaan of het logo niet meer van deze tijd is. Een grafisch vormgever kan je wensen daadwerkelijk vorm geven. Belangrijke instrumenten van de grafisch vormgever zijn kleurgebruik, lettertype, lay out en illustraties. Een grafisch vormgever is een creatieveling die je enorm kan verrassen. Tegenwoordig zijn bij dit creatieve beroep ook technische kennis en ervaring binnen de ICT onontbeerlijk. De grafisch vormgever werkt met bijzondere software zoals Adobe InDesign, Adobe Photoshop, Scribus en ACDSee. Dergelijke software is geschikt voor het opmaken van pagina’s, met tekst en illustraties, tot een compleet grafisch geheel.

Samenwerken

Een grafisch vormgever werkt altijd nauw met jou als eigenaar van een bedrijf samen. Immers, hij of zij moet precies weten wat jij visueel wilt uitdragen. Daarnaast werkt de grafisch vormgever in de hoedanigheid van webdesigner ook vaak samen met de tekstschrijver en de SEO specialist. iTR Advies beschikt over een uitgebreid netwerk waaronder grafisch vormgevers.

Lees ook deze berichten